Deze week is tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Willem de Kooning Academy de Aanmoedigingsprijs voor Cultureel Ondernemerschap 2022 uitgereikt aan Amber Rahantoknam (AMBIGOU). De tweede prijs was voor Ilfa Siebenhaar.

De jury was diep onder de indruk van de unieke combinatie van tekstueel en visueel talent bij Ambigou. In korte tijd heeft deze kunstenares/ondernemer al veel impactvolle samenwerkingen weten te realiseren. Haar werk is van grote waarde voor Rotterdam, de stad waar zij veel inspiratie opdoet en die een positieve invloed heeft op haar als authentieke en getalenteerde creator.

De tweede prijs gaat naar Ilfa Siebenhaar als aanmoediging om haar business strategie verder te ontwikkelen en haar positie als creator te verstevigen.  Zij overtuigde de jury met haar ambitie en vooruitstrevende visie en de jury is benieuwd hoe ze de techniek straks gaar omzetten in een succesvolle app.

De ‘Aanmoedigingsprijs Cultureel Ondernemerschap’ was eerder bekend als de Henri Winkelman Award. De winnaar ontvangt 10.000 euro en de tweede prijs is 5000 euro. In de jury zaten  Erik Pals (directeur van het Scapino Ballet en bestuurslid Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam), Daniël de Keizer (eigenaar van  muziek consultancy Eighty5ive), D’Avellonne van Dijk & Loulou Drinkwaard (oprichters Uitgeverij Wilde Haren) en Marianne Splint (directeur van de Kunsthal).