“De winnaar van de 38e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs onderscheidt zich door het tonen van lef, passie en vastberadenheid”, zegt voorzitter Ellen van Dam. “Toen alle restaurants in coronatijd hun deuren moesten sluiten, zette Hell’s Kitchen in op groei. Deze ondernemer levert een zichtbare bijdrage aan de bruisende metropoolstad Rotterdam.”

Tijdens een spetterende feestavond op 6 juni in CarPort Rotterdam, overhandigde wethouder Vincent Karremans de prestigieuze prijs aan Herman Hell van Hell’s Kitchen. Deze avond werden ook de Nieuwe Heldenprijs en de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. Hell’s Kitchen nam het op tegen Alphatron Medical en Houweling Group. Deze drie finalisten werden geselecteerd uit een recordaantal aanmeldingen. Tijdens de feestelijke uitreiking leverde de winnaar van onze Aanmoedigingsprijs voor Cultureel Ondernemerschap, Ambigou, een prachtige bijdrage door op onnavolgbare wijze haar gedicht over Rotterdam voor te dragen.

Dit jaar viel het de jury vooral op hoe de ondernemers achter deze ondernemingen hun eigen unieke stempel drukken. “Hun expertise, lef, passie en onophoudelijke streven naar verbetering zijn opvallend en inspirerend. Door hun formidabele leiderschapskwaliteiten, laten ze zien dat ze echte teamspelers zijn, die hun teamleden de ruimte en de mogelijkheid bieden om ook uit te blinken.
Het was niet makkelijk een winnaar te kiezen uit deze buitengewone kandidaten.” Over Herman Hell van Hell’s Kitchen zegt de jury: “Deze ondernemer heeft vanaf het niets opgebouwd. Hij heeft enorme tegenslagen overwonnen, beheerst zijn vak tot in het kleinste detail en kan dit alles op een bijzonder meeslepende manier uitdragen.”