Vorig weekend is oud-voorzitter van onze stichting, Con Schoenmakers, op 74-jarige leeftijd overleden. Con was vele, vele jaren bestuurslid en lange tijd voorzitter van het bestuur van Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam.

Con Schoenmakers(1949) was een allround financieel professional die zijn loopbaan in 1970 bij ABN Bank en in 1986 overstapte naar ING Bank waar hij in zijn laatste functie directeur was van de regio Zuid West Nederland. Con was daarnaast actief als commissaris in verschillende ondernemingen, zowel in de publieke als in de private sector en een betrokken en kundig bestuurder in het maatschappelijke veld. In 2010 ontving Con Schoenmakers van de gemeente Rotterdam de Wolfert van Borselenpenning.

Vanwege zijn financiΓ«le kwaliteiten was hij door de oprichter van de stichting aangetrokken, maar Con deed meer dan financieel advies geven. Hij zette zich op alle mogelijke manieren in voor ondernemend Rotterdam. Hij had een duidelijke mening maar was daarbij zeer collegiaal. We verliezen een aardige en maatschappelijk betrokken persoonlijkheid. Voorzitter Diederik van Dommelen: “Con was een hele fijne man, altijd beschikbaar, zakelijk als het zakelijk moest en informeel als het kon, heerlijk direct en vol humor.”

Het bestuur van de Ondernemersbelangen Rotterdam wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Er is een digitaal condoleanceregister:Β https://www.memori.nl/con-schoenmakers/