Door de jaren heen heeft Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam diverse projecten ondersteund. Hier vind je een bloemlezing:

Circusstad Rotterdam

Circusstad Festival is het festival dat innovatief circustheater produceert en presenteert in het hart van Rotterdam. Dit houdt juist ook in dat het festival sterk investeert in de innovatie van producties en in jonge Rotterdamse circusmakers om zodoende richting te geven aan de ontwikkeling van het Nederlandse circusveld.

Wijkkeuken van Zuid

De Wijkkeuken van Zuid staat voor ambachtelijk, lokaal, duurzaam en gezond koken. Bijna alle ingrediënten worden lokaal ingekocht of komen van de Afrikaandermarkt. Onze koks delen een gemeenschappelijke passie voor koken en lekker eten. Met elkaar vertegenwoordigen ze de culinaire kwaliteiten van de Afrikaanderwijk.

Future Flux Festival

Future Flux Festival is een jaarlijks festival vóór en dóór innovatieve tech-ondernemers in de maakindustrie en student talenten gevestigd in het Rotterdam Makers District. Ondernemers en studenten die zichzelf in beweging zetten voor de oplossingen van morgen.

Classic Young Masters

Stichting Classic Young Masters (CYM) is opgericht in 2012 en richt zich op het scouten en coachen van talentvolle jonge musici in die zich graag willen ontwikkelen tot professioneel musicus en is daarmee uniek in Nederland.

Dit is Zuid

De stichting Dit is Zuid streeft ernaar Rotterdam Zuid op de toeristische kaart te zetten. Bewustwording over dit vaak ondergeschoven stadsdeel is van belang voor het ondernemersklimaat op Rotterdam Zuid. Door lokaal toerisme op Zuid te bevorderen, krijgt de economie in die omgeving een boost. Van de plaatselijke bakker tot de culturele instellingen: iedereen profiteert mee.

Stichting Dit is Zuid vult op wat de toeristenbureaus nog wel eens vergeten: Rotterdam Zuid op de kaart te zetten. De stichting bestaat uit een groep enthousiaste Rotterdammers die als doel hebben Rotterdam-Zuid op een informatieve manier te promoten. Dit doen zij door het organiseren van rondleidingen door de wijken en gebouwen op Zuid, het organiseren van evenementen en educatieve projecten en het beheren van hun eigen informatiebalie in RAAF in de Maassilo.

Buitenplaats Brienenoord

Denk- speel en werkplaats voor Rotterdammers van alle leeftijden op het Eiland van Brienenoord

Stichting Dr.s H.H. Horstingprijs

De drs. H.H. Horsting-prijs zoomt in op die Rotterdammers die op cultureel, historisch en/of maatschappelijk gebied waardevolle bijdragen leveren, achter de schermen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven of het geven van een impuls aan bestaande instellingen die een oppepper nodig hebben.

Stichting Ondernemersklankbord

Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen.

Deel nu via social media