De Rotterdamse Ondernemersprijs is als stichting in 2014 opgericht. In dat jaar werd de organisatie van het jaarlijkse evenement overgenomen van de Kamer van Koophandel en gemeente Rotterdam. Het eerste bestuur werd gevormd door een groep Rotterdamse ondernemers die van mening waren dat de organisatie van de prijs en de beoordeling van kandidaten ter hand moest worden genomen door ondernemers zelf. En zo werkt het tot de dag van vandaag.

Ondernemersbelangen Rotterdam partner van Rotterdamse Ondernemersprijs

Onze stichting is partner van de Rotterdamse Ondernemersprijs. We steunen het initiatief om goed ondernemerschap in Rotterdam te belonen. Daarnaast is de feestelijke uitreiking een mooie gelegenheid om de winnaars van de aanmoedigingsprijs voor cultureel ondernemersschap (Willem de Kooning Academy & Codarts) in de spotlights te zetten. In 2023 deed Ambigou (Amber Rahantoknam) dit op onnavolgbare wijze door haar gedicht over Rotterdam voor te dragen.

Rotterdamse Ondernemersprijs

Met een groep invloedrijke en ondernemende partners en vrienden organiseert de Stichting elk jaar de Rotterdamse Ondernemersprijs. Deze samenstelling maakt het mogelijk op een onafhankelijke en objectieve manier de beste ondernemer van de metropool Rotterdam te kiezen.