BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen het ecosysteem van sociale ondernemers en radicale disruptanten is afval een waardevolle bouwsteen.

De Circular Challenge combineert sustainable business modeling met design, op basis van concrete reststromen van deelnemende organisaties. Resultaat: new circular business  met economisch interessante innovaties die per direct bijdragen aan de versnelling van de circulaire economie.

De Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst door binnen zes weken een schaalbaar product te ontwikkelen uit een eigen reststroom. Deelnemers staan daarmee aan de wieg van kansrijke startups en veelbelovende innovaties.

De Circular Challenge wordt begeleid door circulaire pioniers, design thinkers en financieel experts. Het meest veelbelovende idee biedt business kansen voor deelnemende organisaties en voor deelnemers die circulair willen ondernemen.