Op 7 december jl. zijn tijdens een online ceremonie van de Willem de Kooning Academy de Henri Winkelman Awards 2021 uitgereikt. De eerste prijs van € 10.000 ging naar Serana Angelista. De runner-up prijs van € 5000 ging naar D’Avalonne van Dijk.

Het volledige juryrapport is hier te vinden

Jury onder indruk van genomineerden

De jury, bestaande uit Jeroen van Breugel (bestuurslid van Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam en zakelijk directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest), Janne Vereijken (oprichter Spring Company en Rotterdamse Zakenvrouw 2018), Nathalie Hartjes (directeur MAMA) en Rachid Naas (producer, art director, curator, casting director en visual consultant) vond het werk van Serana Angelista erg sterk in zowel vorm als inhoud. Ze hopen dat Serena met deze aanmoediging zich als maker en ondernemer nog verder zal ontwikkelen en daarmee nog meer culturele en sociale impact heeft.

Bij D’Avalonne van Dijk ziet de jury een gemotiveerde starter met een goede visie, een sterk verhaal en de drive van een visionair. Iemand waarvan we zeker nog meer gaan horen in de toekomst. De jury dankt ook de overige vijf genomineerden: Ami Keita, Naomi Modde, Stefan Mandersloot, Ilfa Siebenhaar en Fabienne Hendriks), ook zij maakten veel indruk.

Over de Henri Winkelman Award

De Henri Winkelman Award is zeven jaar geleden in het leven geroepen door de Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam. Henri Winkelman is jarenlang bestuurslid geweest van de stichting. Deze award verenigt zijn gedachtengoed op twee raakvlakken: kunst en MKB. Het is een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemende kunstenaars en ontwerpers die zijn afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en bestaat uit een toekenning van € 10.000,- en een tweede prijs van € 5.000,-.