Afgelopen schooljaar 2021-2022 was voor IMC Weekendschool een jaar waarin weer wat meer kon en weer grotendeels live in de klas kon worden lesgeven. Hier en daar heeft een gastdocent nog online lesgegeven, maar dan in ieder geval wel aan een klas vol leerlingen. Naast inspirerende gastlessen door bevlogen professionals heeft IMC Weekendschool afgelopen schooljaar geΓ―nvesteerd in het samenzijn; de verbinding met elkaar, de leerlingen, hun familieleden en de partners van de vestigingen en programma’s. Ruim 300 Rotterdamse leerlingen volgden de programma’s IMC Weekendschool, IMC on Tour en IMC Basis op 6 locaties in de regio Rotterdam.

Bij programma IMC Weekendschool krijgen leerlingen tussen 10-14 jaar, afkomstig van verschillende basisscholen en diverse achtergronden, drie jaar lang élke zondag les van enthousiaste professionals. Tijdens de lessen laten de leerlingen zich onderdompelen in nieuwe beroepenwerelden om hun interesses en talenten te ontdekken en toekomstperspectieven te vergroten ter voorbereiding op de belangrijkste stap na hun schoolloopbaan: gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomst. Na drie jaar ontvangen zij hun Weekendschool-diploma en worden zij lid van het alumni-netwerk.

Wij hebben de ondersteuning van IMC Weekendschool met enkele jaren verlengd zodat het mooie werk met deze leerlingen kan worden voortgezet.