Tijdens een award-show in de monumentale Citrusveiling zijn de winnaars van de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs, De Nieuwe Helden-prijs en De Mr. K.P. van der Mandele Penning bekend gemaakt. Van Gelder Ridderkerk mag zich het komende jaar de beste ondernemer van de metropool Rotterdam noemen. De hypermoderne groothandel in aardappels, groenten en fruit, met het meest duurzame bedrijfspand ter wereld, kreeg de award uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb. De K.P. Van der Mandele Penning ging dit jaar naar Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht. Het jonge en ambitieuze Current Werkt won de Nieuwe Helden-prijs. De uitreiking van de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs vond plaats in nieuwe stijl en met hernieuwd elan, met groot enthousiasme ontvangen door de aanwezigen.

Van Gelder Ridderkerk, geleid door top-ondernemer Gerrit van Gelder, is uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De uitreiking vond plaats tijdens een award-show, gepresenteerd door media-persoonlijkheid Fidan Ekiz. De iconische Rotterdamse Citrusveiling, dat toevallig raakvlakken bleek te hebben met de winnaar van de K.P. van der Mandele penning, was het decor voor de uitreiking.

Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne groothandel in aardappelen, groenten en fruit heeft een extreme aandacht voor nieuwe technologie en automatisering. Het bedrijf is mede daardoor een leidende speler op de wereldwijd vermaarde Nederlandse versmarkt. Het bedrijf maakte een spectaculaire groei door de afgelopen jaren en zet de toon in duurzaamheid. In het juryrapport staat: De jury moest kiezen en dat viel dit jaar – met ook een recordaantal aanmeldingen die stuk voor stuk van bijzonder hoog niveau waren – niet mee. De keuze is dit jaar gevallen op de ondernemer die op alle criteria van de Rotterdamse Ondernemersprijs goed scoort en die daarmee met recht een voorbeeld van grensverleggend ondernemerschap is. De winnaar laat hiermee de andere finalisten, Yource, Benelux marktleider in klantcontact, en Ampelmann, een Delftse parel in maritieme innovatie, achter zich in een met recht te noemen ijzersterk deelnemersveld.

Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam is partner van de Rotterdamse Ondernemersprijs