Start-up Academy is de plek voor studenten van Hogeschool Rotterdam die ondernemer zijn of willen worden, waarbij het aanbod is zo ingericht dat ze kunnen ondernemen, maar tegelijkertijd ook studeren.

Om het succes en de zichtbaarheid van jouw start-up of bedrijfsidee  te vergroten organiseert de Start-up Academy de Start-up Day, een netwerkevent waar iedereen met een passie voor ondernemerschap samenkomt! .

Na een strenge selectie strijden 8 finalisten om de award: Start-up van het jaar of Innovatiefste bedrijfsidee van het jaar. Aan beide awards zijn mooie geldprijzen verbonden 2500 euro en 1500 euro! Daarnaast ontvangen de finalisten een tweedaagse pitchtraining via de Pitch Academy. Als side-event is er een Start-up Markt waar alle ondernemende studenten hun hun start-up of bedrijf kunnen etaleren.

In het voorjaar 2022 werden voor het eerst de awards uitgereikt. Stephanie Troost ontving de cheque  t.w.v. 2500 euro om haar start up LICA Drinks verder te laten groeien. Dominique de Vos won de award voor het ‘Innovatiefste Bedrijfsidee’ en een cheque t.w.v. 1500 euro gewonnen om zijn idee verder uit te werken.